Χρήστος Καραγιωργάκης

Christos Karagiorgakis - CKWeddingΓεννήθηκα στην Αθήνα στις 16 Ιανουαρίου του 1971 μέσα σε μια οικογένεια με παράδοση στη φωτογραφία. Ήταν λοιπόν αναμενόμενο η αγάπη για την «αποτύπωση της εικόνας» να μπει από νωρίς στη ζωή μου.
Ήδη από το τέλος της εφηβείας μου το 1988 βρέθηκα με μια φωτογραφική μηχανή στα χέρια να καλύπτω αγώνες Formula 1 και MotoGP για την εταιρεία Reporter Images στο ξεκίνημα μιας πολύ ενδιαφέρουσας επαγγελματικής πορείας.
Γρήγορα το πάθος για την δημιουργία της καλύτερης δυνατής εικόνας άρχισε να γίνεται μόνιμη σκέψη, καθώς και η προσπάθεια για καλλιτεχνική απεικόνιση των ιδιαίτερα δυναμικών εικόνων των αγώνων.
Για αρκετά χρόνια η βαλίτσα και ο φωτογραφικός εξοπλισμός ήταν οι πιο πιστοί μου σύντροφοι σε μια σειρά ταξιδιών σε όλο τον κόσμο. Εικόνες πολλές, μοναδικά σπάνιες ή συνηθισμένες, άρχισαν να δημιουργούνται στο μυαλό και στα χιλιόμετρα του φιλμ που καταναλώθηκαν.
Οι φωτογραφίες μου δημοσιεύθηκε σε πολλά περιοδικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και το στοιχείο αυτό οδήγησε σε μόνιμες συνεργασίες.
Όλα αυτά τα χρόνια βρέθηκα μαζί και αντάλλαξα απόψεις με τους καλύτερους φωτογράφους στον κόσμο στον τομέα του motorsport στοιχείο που σαφέστατα επηρέασε τη δουλειά μου και την οπτική που βλέπω πλέον τις εικόνες μου.
Παράλληλα με τη Formula 1 και τα MotoGP, φωτογράφησα το Camel Trophy, events σε Ελλάδα και εξωτερικό, αθλητικό ρεπορτάζ σε συνεργασία με το πρακτορείο In Time, δραστηριότητες που εξέλιξαν ακόμη περισσότερο τη δουλειά μου.

Οι εικόνες που σηματοδοτούν τη ζωή μας, προέκυψαν ως μια ακόμη ενδιαφέρουσα πτυχή της φωτογραφικής μου αναζήτησης. Εδώ οι δυνατότητες είναι διαφορετικές και η τέχνη του να αποτυπώσεις μια εικόνα που θα διατηρηθεί για χρόνια και θα φέρνει στο νου τις αναμνήσεις των ευτυχέστερων στιγμών της ζωής μας, είναι μια μοναδική πρόκληση. Ρομαντισμός, πάθος και ρεπορτάζ, όλα μαζί διαμορφώνουν έναν τομέα της φωτογραφίας που από μόνος του αποτελεί είδος τέχνης.

Έγγαμος πλέον και πατέρας δύο αγοριών, εξακολουθώ να αναζητώ τις εικόνες που δημιουργούν συναισθήματα και μένουν χαραγμένες στη μνήμη.